maanantai 19. tammikuuta 2015

Food!!!!

Aamulla aikainen herätys ja viikonlopun jäljiltä se olikin taas levoton yö. Luukas nukkui meidän keskellä ja hyöri ja pyöri yön.
Tonille eväät ja samalla keittelin puuroa. Onneksi ei ollut kiire aamu kun Pekka oli kotona ja vei Tonin kouluun. Samalla se kävi maksamassa Tonin osuuden fieldtripistä, joka on siis ensi kuussa.
Aamulla viestittelin Katin kanssa, että mentäiskö käymään siellä K&K:ssa. Samalla mietittiin tehdäänkö muita juttuja sille päivää.
Kuitenkin päädyttiin siihen, että kun Tara tulee koulusta, mennään vain kauppaan. Käytiin me katsomassa markkinapaikka siinä samalla.
K&K on saksalainen lihakauppa, jossa on myynnissä muidenkin maiden asioita. Ja olihan siellä, sitä suomalaistakin!





Siinä meni tutkiessa hyllyjä aikaa. Kun jälleen päästiin ilman lapsia liikkeelle. Kaupassa on myös irtokarkki hylly, josta en nyt (onneksi) ostanut mitään. Karkkia on nyt kyllä useammaksi karkkipäiväksi piilossa.
Mutta sieltä löytyi mm. Noitapillejä, sukulakua, suolakaloja...
Lakrisaliakin löytyy, tuumattiinkin että pitääköhän meidän tehdä lakushotteja ;)
Liha/juustotiskiltä löytyy myös edamia, joka oli kyllä tosi hintavaa, mutta ehkä sitä joskus raskii ostaakkin. 
Kati sanoi että on löytänyt juustoa,  joka aikalailla vastaa samaa, myös normaali kaupasta. 
Eilen kun käytiin superstoressa ja katseltiin nakki/makkarahyllyä, löysin sieltä makkaraa, joka näytti samalta kuin suomen makkara, ja aikani pähkäiltyä ostin sitä kokeeksi kotiin. 
Ja arvatkaas mitä?
Sehän maistui kuin suomalainen savulenkki!!
Mahtavaa!
Puhuttiin myös Katin kanssa, että mitähän nuo kaupassa tuumais jos kysyis verta. Ja tekis verilättyjä. 
Hassua, miten jotkut ruuat pyörii mielessä vaikka niistä ei suomessa syönyt. Esim hernekeitto. 
Ei koskaan oo mun lempparia ollut ja nyt en malta odottaa, että saan herneitä tänne ja saan keittää sitä hernekeittoa sitten. 
Katikin on luvannut tuoda tuliaisia tullessansa suomesta takasin tänne preeriaan. 
Siitä on nyt pian 2 kk aikaa, kun olen viimeksi syönyt ruisleipää. 
Pian tulee 2 kk aikaa siitä,  kun lähdettiin. 
Ja nyt...
HAPANKORPPUA! RUISLEIPÄÄ!
Hapankorput on suomessa valmistettuja ja ruisleivästä en hoksannut katsoa valmistusmaata. 
Mutta leipä maistui samalta kun fazerin real. Se, mitä söin suomessa yleensä aina. Olisi pitänyt ostaa toinenki paketti, mutta nyt kun tiedän liikkeen, on meidän helppo käydä siellä muutenkin. 
Ja sitä jotain, mitä Pekka on kaivannut. 
Ostin samalla Heikillekin tuubin sinappia. Kati toi meille Auran sinappia tänään myös, ja Pekka korkkasi sen tänään ja otti rekkaan mukaan, kun otti tuota makkaraa mukaan töihin. 
Tein Pekalle eväät valmiiksi, jos se saisi sitä kumpuakin pienemmäksi ;)
Huomenna taidetaan lasten kanssa syödä makkarakastiketta vähän paremmasta makkarasta, joka oli siis todella hyvää kylmänäkin.
Jos jonkun asian olen oppinut täällä ollessani, on se, että pitää ottaa kuvaa tuotteesta mikä on hyvää. Muistaa sitten seuraavallakin kerralla ostaa samaa. 
Pekka kävi hakemassa Tonin koulusta ja oli lasten kanssa ennen töihin lähtöä. Ehdittiin kahvitella yhdessä kuitenkin sohvalla ja Pekka kävi hakemassa maitoa vielä tänne. 
Ja yleensä hetkittäin tässä asennossa meidät löytää nykyään. Minä kuvailen ja Pekka lukee facea. 
Pian olikin sen aika lähteä töihin ja me alettiin iltahommiin. Kylpyä ja iltapalaa. 
Ja arvatkaapa, mikä minun iltapala on? 
Bon apetit!





2 kommenttia:

  1. Ruisleipä oli saksalaista ja näytti olevan päiväystä ihan marraskuuhun asti :D

    VastaaPoista
  2. Ohhoh. Olipa siinä pitkälle päiväys! Luulen et meillä tuo menee parissa päivässä.
    Pakkasin noihin meidän "minigrippiin" ja ap pakkaus jo roskissa.

    VastaaPoista